A mély erjesztésnek és az extrakciós technikának köszönhetően létrejött Bacillus licheniformisból készül a hőtartó alfa-amiláz. Az élelmiszer és a gyógyszeripar gondoskodik a Bacillus licheniformis törzsének minőségi fennmaradásáról. A hőtartó alfa-amiláz alacsonyabb pH értékű közegben alkalmazható. Jobb hőellenállásának köszönhetően széles körben alkalmazzák az un. ’folyosító’ iparokban, például fellelhető a keményítőcukrot, alkoholt, sört, tejsavat és citromsavat előállító iparágazatokban.
A termesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Aspergillius nigerből nyerhető ki a Kataláz. Nagyrészt arról ismert, hogy a hidrogén-peroxidot vízzé és oxigénné hidralizálja, illetve rendszeresen használják a magas fokozaton sterilizált, transzformált vagy előállított ételek vagy étel adalékokból kivont hidrogén peroxid tisztítására. Az UV-fény és a kataláz kombinációjával szüntetik meg az ételekből kiszűrődő hidrogén-peroxid szagát.
A termesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Trichoderma reeseiből készül a Xilanáz. Ez a termék nagy mennyiségű xilanázt tartalmaz, mely a növényekben megtalálható xilánt effektíven katalizálja alacsony molekulatömegű anyagokra, például xilózra – így csökkentve a növényben a fehérjét és a cukrot; de növelve a tápanyagok felhasználásának skáláját. A Xilanáz használható a szójabab fehérje, sör és keményítő feldolgozására, ezzel gyorsítva a szűrési és termelési folyamatokat.
A glükoamiláz a α -1,4 glucosan és a glükóz hidrolitikus enzime. A termesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Aspergillius nigerből lehet előállítani. Leggyakrabban az alkohol, szeszesital párlat, sör, szerves sav, cukor és antibiotikum előállításával és felhasználásával foglalkozó iparágazatokban használják.
A termesztésnek, erjesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Bacillus subtillisből nyerhető ki a Bakteriális alfa-amiláz. Hatékonyan képes katalizálni a mosópor hidrolízisét. Ez a termék gyakorta használt a glükóz, a cerealose, az alkohol, a sör, a nátrium-glutamát, a Shaoxing-i bor, a szeszesital párlat és az antibiotikum folyósítás procedúrája során.
A glükoamiláz a α -1,4 glucosan és a glükóz hidrolitikus enzime. A termesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Aspergillius nigerből lehet előállítani. Leggyakrabban az alkohol, szeszesital párlat, sör, szerves sav, cukor és antibiotikum előállításával és felhasználásával foglalkozó iparágazatokban használják.
A termesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Trichoderma reeseiből készül a Béta-glükanéz. Ez a termék nagy mennyiségű Béta-glükanézt tartalmaz, mely a növényekben megtalálható β -Glucosant effektíven katalizálja glükózzá és más alacsony molekulatömegű anyagokra, így csökkentve a feldolgozott növényben és húsban a viszkozitást. Így – abban az esetben, ha a sör előállítás glikációja során használjuk – ez a termék gyorsítja a szűrési folyamatokat. Ha élelem előállítás során kerül felhasználásra a termék, abban az esetben megszűnteti a viszkozitást, illetve segíti az élelem felszívódását.
A termesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Aspergillius nigerből lehet előállítani az Acid Proteázt. Ez a termék képes katalizálni a fehérje hidrolízisét savas közeg esetén (pH 2.5-4.0). Leggyakrabban az alkohol erjesztésével és a gyümölcslé tisztításával foglalkozó iparágak használják.
Pektáz
Az Aspergillus Niger erjesztése során nyerhető ki ez a termék. Széleskörűen használják gyümölcs- és zöldséglé, illetve borok készítése alatt. Élelem előállítás és konzerválás során is alkalmazható. Számos összetevőjével a Pektáz egy féle összetett bio-katalizátor. Főbb összetevői a PMLG, a PG, a PGL és a PE.
A termesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Pichia patorisból készül a Fitáz. Képes lebontani a fitinsavat inozitolra, vagy foszfoinozitidre és foszforsavra. A termék képes megszűntetni az egyszerű gyomrú állatoknál előforduló anti-nutreáns hatás képződését, köszönhetően a fitinsav nem lebomló formuláinak, így növelve a táplálkozás hatékonyságát. Ugyanakkor, a foszfor felhasználása csökkenti a környezetszennyezést.
A Rhodotorula Benthica egy természetesen előforduló, egysejtű élesztő, melyre különösen jellemző a vörös kolónia, az aszkémiás reprodukció és többszörös bimbózás. Habár nem képes az alkohol erjesztésére, fehérjetartalma magas (45%). Astaxanthin alapú karotionidot tartalmaz, mely jobban tolerálja a só-féléket. Természetes pigmentként is használható. Állati tápok készítéséhez gyakorta alkalmazzák, ezzel támogatva az állat produktivitását, és immunitását és csökkentve a húsának eloxidálódást.
A Mannán egy fontos összetevője a növényekben megtalálható hemicelluláznak. Ez egy poliszacharid lánc ß-1,4-D-mannán kötéssel. A poliszacharid láncon nagyrészt glükóz, acetil és fél-láncok találhatóak, amik laktóz alapú alcsoportok. A B-galaktomannán és a B-glükomannán a hüvelyes növények sejtfalának összetevői (pl.: szójabab, repce), de a szójababot tartalmazó takarmányban is nagy mennyiségben előfordul. A mannáz képes csökkenteni a takarmányban megtalálható antinutritív tényezőket, ezzel csökkentve a takarmány árát, növelve a takarmányállatok termelési képességét.
Az erjesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Bacillus subilisből lehet előállítani a Semleges Proteázt. Ez a termék képes katalizálni a fehérjét alacsony molekula tartalmú peptidre és aminosavra. Leggyakrabban bőr lágyítás, a szőrtelenítés, a selyem degumálás, a sörfőzés, tápanyag előállítás, a növény- és állat proteolízis iparágazataiban használják.
A folyadék mély erjesztése során képződött válogatott fungál törzsből állítható elő a Lipáz, mely képes katalizálni az olaj hidrolízisét és az észter szintéziség és átészterezését nem vizes közegben. Élelemmel, tápokkal, papírral, bőrrel és biodiesellel foglalkozó iparágak előszeretettel használják.
A termesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Bacillus licheniformisból nyerhető ki az Alkáli Proteáz. Ez a termék képes katalizálni a fehérje hidrolízisét lúgos környezetben (pH9-12). Leggyakrabban a tisztítószerrel, bőr-szőrtelenítéssel, selyem degumálással és fehérje hirdolízissel foglalkozó iparokban fordul elő.
A termesztésnek és az ezáltali extrakciós technikának köszönhetően létrejött Trichoderma reesiből nyerhető ki a Celluláz. Ezt a terméket gyakran használják élelmiszer előállítás, sörfőzés, anyag kezelés (pamut, kender, fonál – mint kiegészítő anyag, Lyocell anyagok) során. Alkalmazható még farmer anyagon koptató mosásra (habkő segítségével), illetve szintén farmerokon alkalmazzák a ruhadarab színének kikoptatására.
Cut down the development time with drag-and-drop website builder. Drop the blocks into the page, edit content inline and publish - no technical skills required.
Cut down the development time with drag-and-drop website builder. Drop the blocks into the page, edit content inline and publish - no technical skills required.
Cut down the development time with drag-and-drop website builder. Drop the blocks into the page, edit content inline and publish - no technical skills required.
Cut down the development time with drag-and-drop website builder. Drop the blocks into the page, edit content inline and publish - no technical skills required.
Choose from the large selection pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, slider, responsive image gallery with, parallax scrolling, sticky header and more.
Choose from the large selection pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, slider, responsive image gallery with, parallax scrolling, sticky header and more.
Choose from the large selection pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, slider, responsive image gallery with, parallax scrolling, sticky header and more.
Choose from the large selection pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, slider, responsive image gallery with, parallax scrolling, sticky header and more.
HTML Editor